Bananentulband met speltbloem
- 20 min
- 50 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 304 Kcal
- 3,9 g eiwit
- 14,3 g vet
- 38,4 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C voor.
Zeef bloem en bakpoeder in een kom. Meng ook samen met kaneel.
Scheid eiwit van eigeel en klop het eiwit in een stijve sneeuw.
Prik banaan met een vork fijn.
Klop eigeel samen met suiker en olie tot een moes. Voeg vervolgens melk, vanille extract en banaan toe en roer.
Daarna voeg verleidelijk en in kleinere delen bloem met bakpoeder en kaneel toe. U hoeft niet meer te kloppen en u kunt het met een pollepel verwerken. Voeg vervolgens verleidelijk de sneeuw.
Vet de tulband bakvorm, 22 cm, met olie in. Schenk daarna het deeg in de vorm en doe in de oven. Verlaag de temperatuur naar 150°C. Bak op deze temperatuur voor 50-55 minuten. Controleer in welke mate het deeg gebakken is met een houten stokje.
Neem de gebakken tulband uit de oven en laat op de rooster afkoelen. Haal het vervolgens uit de bakvorm. Snij in porties zodra het helemaal afgekoeld is.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik heb het vandaag één keer gebakken, het smaakt heerlijk, maar doe er zeker geen 180 g suiker in, ik doe er maar 120 g in en het is nog steeds vrij zoet naar mijn smaak, zelfs minder zou genoeg zijn... de cake is zo "vloeibaar", dus Ik raad aan om de mal met iets te besprenkelen, ik heb het niet gedaan en hij viel uit elkaar, maar de laatste keer heb ik het zeker niet gehaald, als ik de vliegjes vang, is het perfect
Automatische vertaling
Heel lekker, heel zoet, kan minder suiker gebruiken :)
Automatische vertaling
Geweldige taart
Automatische vertaling