Zelfgemaakte brood
- 145 min
- 50 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 117 Kcal
- 5 g eiwit
- 3 g vet
- 17 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Ten eerste breng beide soorten bloem bij elkaar in een grotere kom waar u vervolgens het deeg gaat kneden.
Met behulp van een vork stamp gist met suiker in een kleinere kom tot het een vloeibaar pasta wordt. Schenk water in en voeg 4 lepels van de bloemenmixtuur toe. Roer goed en laat gedurende 15 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Voeg in de kom met de bloemenmixtuur zout, zonnebloempitten en lijnzaad toe. Roer en voeg er het beslag met gist toe. Met behulp van een pollepel of een mixer, kneed het deeg gedurende 5 minuten tot het deeg tot een egale en gladde massa.
Verplaats het deeg naar de keukentafel en maak er een bol van. Doe de bol weer terug in de kom en laat het op een kamertemperatuur gedurende 1 uur rijzen.
Voordat de rijstijd afgelopen is, zet een broodvorm (ca 20 cm × 8 cm) neer klaar en leg er een vel bakpapier in.
Verplaats het gerezen deeg naar uw werkblad en maak er met uw vingers een dunner vierkant van (ca 20 cm × 20 cm). Rol het vierkant op, leg het in de bakvorm en laat het deeg nog gedurende ca 45 minuten of 1 uur rijzen (tot het deeg dubbel zo groot is). Verwarm de oven voor op 200°C, 10 minuten voordat het deeg klaar is met rijzen.
Zodra het deeg volledig gerezen is en de oven voorverwarmd is, verlaag de temperatuur naar 175-180°C, doe het deeg in de oven en bak gedurende 45 - 50 minuten tot het brood goud gekleurd is en hard op de bovenkant.
Als het brood gebakken is, haal hem uit en laat hem 20 minuten in de vorm afkoelen. Haal hem vervolgens uit de vorm en laat hem volledig op de ovenrooster afkoelen (ca 1 uur).
Deel uw ervaringen en tips met anderen
.
Automatische vertaling
Mijn eerste brood en geweldig. Ik had alleen volkorenmeel gespeld en het brood was heerlijk!
Automatische vertaling
uitstekend brood
Automatische vertaling