Aardappelpannenkoeken met zalm
- 15 min
- 45 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 126 Kcal
- 7 g eiwit
- 5 g vet
- 11 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Neem een grotere pan, vul die tot de helft met water en breng het water aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Als het water kookt, voeg de aardappelblokjes toe en kook in 15 minuten gaar.
Giet de aardappelen af, prak ze met een vork en laat ze afkoelen.
Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven op 170-180 °C.
Scheur de filets met een vork in stukjes en doe ze in een grotere kom waar u het deeg voor de pannenkoeken wilt voorbereiden.
Roer de afgekoelde aardappelpuree, eierdooiers, mosterd, havermout, zout en peper door de zalm. Bewerk het deeg met handen, vorm er deeglapjes van tussen uw handpalmen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pannenkoekjes in een voorverwarmde oven voor 20-25 minuten bij 170-180 °C.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
een leuke afwisseling in de zalmverwerking
Automatische vertaling
Zeer smakelijk recept, mijn zoon en man vonden het erg lekker. Voor kinderen de ideale verhouding van kruiden, voor een volwassene zou ik niet bang zijn om meer zout en peper toe te voegen. We serveerden het met pollinka, dat vergezeld ging van een pestodressing gemaakt van daslook, olijfolie, citroen, zout en peper, en we aten Griekse yoghurt met de zalmpasteitjes.
Automatische vertaling
lijkt me een heerlijk gerecht
Automatische vertaling