Kroketten
- 15 min
- 30 min
- Makkelijk
- 26 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 30 Kcal
- 1 g eiwit
- 1 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten kokend water (het duurt ongeveer 15 minuten).
Giet de aardappelen af, doe ze in een mixer en mix ze glad. Doe de aardappelpuree in een kom, voeg de geraspte cheddar en de maïspaneermeel* toe en kneed dit tot een compact deeg.
Vorm van het deeg balletjes van ongeveer 2-2,5 cm doorsnee. Rol elk balletje in sesamzaad en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven en bak de kroketten op 160-170°C in 12-15 minuten goudbruin.
*U kunt meer paneermeel toevoegen, afhankelijk van het soort aardappelen dat u gebruikt. Het doel is om het deeg compact te maken en niet te laten kruimelen, maar het mag tegelijkertijd niet te vloeibaar zijn - net genoeg om balletjes te vormen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
geweldig recept
Automatische vertaling