Vlierbessensiroop
- 15 min
- 0 min
- Makkelijk
- 1 porties
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 9 Kcal
- 0 g eiwit
- 0 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Kook ten eerste het water en laat het afkoelen. In de tussentijd sorteer de geplukte bloemen. Er zitten vaak kleine beestjes op, wees dus voorzichtig. U kunt de bloesems zachtjes wassen in koud water maar het stuifmeel geeft de bessen enorm veel smaak en door dit proces raken we het kwijt.
Snij citroen in plakjes. Vul een geschikte afsluitbare doos met de bloesems en de citroen plakjes en schenk er het afgekoelde water in. Laat het zo ongeveer 24 uur resten.
Zeef het vervolgens met behulp van een passeerdoek of een fijne zeef, voeg er honing toe en roer heel goed. Schenk in een fles en bewaar in de koelkast. Mix met water naar wens.
*De aangegeven voedingswaarde is per 10 ml siroop.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik zal het gewoon doen.
Automatische vertaling