Amandelmelk - basisrecept
- 10 min
- 0 min
- Makkelijk
Wist je dat amandelen beschouwd worden als een van de beste bronnen van vitamine E ter wereld? Bovendien bevatten ze veel mineralen, hebben ze een gunstige invloed op het zenuwstelsel, verlagen ze de cholesterolgehalte en geven ze kracht aan de spieren. Maar bovenal, ze smaken geweldig! Probeer ervan te genieten in de vorm van zelfgemaakte amandelmelk, waarmee je smoothies, muesli en pap kunt maken, of gewoon van een glas op zichzelf kunt genieten.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 322 Kcal
- 10,2 g eiwit
- 26,7 g vet
- 3,7 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Giet de amandelen af van het water waarin ze een nacht hebben geweekt.
2
Doe ze in een blender, giet er 1 liter vers water bij en voeg een snufje zout en vanille-extract toe.
3
Blend alles tot een gladde massa. (In een krachtige blender is 40 seconden op vol vermogen genoeg).
4
Zeef het mengsel ten minste 3 maal door een katoenen zeef.
5
Doe de gezeefde melk over in een schoon hersluitbaar glas en bewaar in de koelkast. Het is in de koelkast maximaal 1 week houdbaar, maak daarom alleen zo veel melk dat u kunt consumeren.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen