Winkelmandje is leeg
Havermelk - basisrecept
- 25 min
- 1 min
- Makkelijk
Havermelk beleeft de laatste tijd een gloriemoment en wij begrijpen wel waarom. Probeer jouw portemonnee wat te sparen en maak onze zelfgemaakte versie die beter zal smaken dan de gekochte.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 89 Kcal
- 3,2 g eiwit
- 1,7 g vet
- 14,1 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Giet 200 ml kokend water over de vlokken, voeg een snufje zout toe en zet voor 15 minuten opzij.
2
Laat de vlokken uitlekken en gooi het resterende water weg.
3
Doe de vlokken over in een krachtige blender, voeg nog ongeveer 1 liter water toe en blend gedurende 1,5-2 minuten tot een gladde massa.
4
Als alle vlokken gemengd zijn, giet de melk in een glas. Bewaar maximaal 3-4 dagen in de koelkast.
TIP
Als u wilt dat melk geen stukjes bevat, zeef het dan 2 tot 3 keer door een katoenen doek.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen