Spinaziespread
- 15 min
- 0 min
- Makkelijk
Spinazie is een dankbaar ingrediënt dat binnen slechts paar minuten bereid is. Spinaziebladeren bevatten veel gezonde stoffen. Waarom zou je het niet verwerken in iets simpels en heerlijks als een broodbeleg? In combinatie met ricotta en kwark krijg je een extra dosis eiwitten in je lichaam.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 47 Kcal
- 5 g eiwit
- 2 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Doe de spinazieblaadjes in een kom en giet er kokend water over.
2
Giet de spinazie onmiddellijk daarna af, knijp het resterende water eruit en meng het met de ricotta, de kwark en het citroensap (als de spinaziebladeren te groot lijken, hak ze dan in grovere stukken voor het mengen).
3
Voeg de geperste knoflook toe aan het spinaziemengsel.
4
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
5
Bewaar het broodbeleg in de koelkast en gebruik het binnen 3 dagen. U kunt het serveren met volkorenbrood of als dip voor verse groenten.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekend recept. Mama vond het ook lekker en ze heeft in bepaalde vormen geen spinazie nodig.👍🏻
Automatische vertaling
Top! In plaats van ricotta heb ik moerasspirea gezet.
Automatische vertaling