Aardappelkoeken met mungbonen
- 740 min
- 30 min
- Makkelijk
- 8 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 174 Kcal
- 8,9 g eiwit
- 3,5 g vet
- 24 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Laat de mungbonen over nacht in water weken zodat ze zacht worden.
Spoel ze de volgende dag af en doe ze in vers water. Breng de mungbonen aan de kook en kook ze voor 15 minuten op een matig vuur tot ze gaar zijn.
Tegelijkertijd breng in een tweede pot ook water aan de kook en doe er aardappelen in schil. Zet een deksel op de pot en kook voor ca 15 minuten op een matig vuur.
Giet het overbodige water van de gekookte mungbonen af. Doe ze daarna in een kom en mix ze met een staafmixer glad.
Laat de gekookte aardappelen afkoelen en pel ze. Rasp ze vervolgens fijn.
Voeg de geraspte aardappelen aan de bonen toe en meng samen met bloem, ei, fijngehakte peterselie lof, kruiden, zout en peper.
Maak koeken van het beslag met uw natte handen. Verhit olie in een koekenpan en op een middelhoog vuur bak de koeken van beide kanten tot ze goud zijn.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Het mengsel is iets vloeibaarder, maar de smaak is geweldig.😁
Automatische vertaling