Amandel yoghurt zonder yoghurtmaker - basis recept
- 15 min
- 0 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 171 Kcal
- 6 g eiwit
- 14 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Giet het water af van de geweekte amandelen, laat ze met pel en doe ze in een mixer (iets krachtiger mixer is van toepassing). Voeg er 750 ml water en 1 lepel citroensap toe en mix het allemaal goed samen totdat ervan een glad beslag wordt.
Giet het beslag van de mixer over naar een kom, voeg er 8 lepels plantaardige yoghurt toe en roer.
Zet een grotere kom neer klaar en vul deze tot de helft met water van ongeveer 50°C. Als de kom klaar is, zet er voorzichtig de kom met het yoghurt beslag in (het waterniveau zou ideaal ongeveer iets boven de helft van de binnenste kom moeten zijn).
Bedek de kom met een keukenhanddoek of met een voor voedsel geschikte folie en laat het bij kamertemperatuur zo staan tot de volgende dag.
De volgende dag verplaats de yoghurt in een afsluitbare kom en doe deze in de koelkast waar het ongeveer 2-3 dagen goed blijft. De yoghurt liefst gekoeld consumeren.
Deel uw ervaringen en tips met anderen