Chocolade pannenkoeken
- 5 min
- 25 min
- Makkelijk
- 4 stukken
Geef jouw favoriete pannenkoeken een echte kick. Met dit geweldige recept voor chocolade pannenkoeken, zal je iedereen in de familie verbazen. De kokosmelk maakt ze lactosevrij, en het speltmeel maakt ze weer net een beetje gezonder.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 306 Kcal
- 8 g eiwit
- 21 g vet
- 18 g koolhydraten
Ingrediënten
4 stukken
Voor het deeg:
- 15 g geraspte kokos
- 80 g volkoren speltmeel
- 1x ei
- 1x eiwit
- 150 ml kokosmelk (u kunt het door halfvolle koemelk vervangen)
- 10 g kokosolie in vaste staat
- 2 eetlepels raw cacao (u kunt ook Hollandse gebruiken)
Tags
Bereidingswijze
1
Meng de cacao, kokos, speltmeel, ei, eiwit en melk in een kom. Goed opkloppen.
2
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en smelt de kokosolie erin.
3
Giet het beslag in de hete pan en bak het op een laag vuur ongeveer 2-3 minuten aan elke kant (tot de belletjes beginnen zich te vormen).
4
Bereid het glazuur: Verwarm de kokosolie (bijv. in de magnetron) en roer de cacao en honing erdoor.
5
Serveer de pannenkoeken met chocoladeglazuur.
TIP
U kunt de pannenkoeken niet alleen met chocolade topping serveren, maar u kunt er ook fruit aan toevoegen.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Geweldig
Automatische vertaling
Goedheid ;)
Automatische vertaling