Cloud bread
- 15 min
- 30 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 309 Kcal
- 17 g eiwit
- 25 g vet
- 4 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Pak 2 kommen en splits de eieren - doe de eierdooier in een kom en het eiwit in een andere. Voeg een snufje zout in de eiwitten toe en klop ze stijf.
Voeg de roomkaas toe aan de eierdooier en klop ze samen op in een luchtig schuim. Meng dan voorzichtig met opgeklopte eiwitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hoopjes beslag met een lepel op de bakplaat*. Bak bij 150-160 °C voor 25-30 minuten. Laat de cloud breads na het bakken een momentje afkoelen.
Leg de afgekoelde cloud breads op het aanrecht en doe tussen elke twee stukken een betje pesto, gedroogde ham, een paar plakjes mozzarella, tomaten, avocado en een beetje veldsla en serveer.
*Het kan soms gebeuren dat de hoopjes moeilijk te maken zijn of dat de opgeklopte eiwitten niet luchtig genoeg zijn. Gooi het bijltje niet erbij neer – verspreid het beslag geheel over de bakplaat en steek er rondjes uit na het bakken.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Het was echt uitstekend. Mijn man nam de nog warme pannenkoeken onder mijn handen, maar ik heb de helft bewaard :-D De volgende dag maakte ik dezelfde vulling als jij en het smaakte heerlijk. Zelfs moeder was enthousiast
Automatische vertaling
heel makkelijk en lekker!
Automatische vertaling German