Courgette muffins met fetakaas
- 10 min
- 25 min
- Makkelijk
- 12 stukken
Houdt u meer van zoet of van hartig? We zijn grote fans van hartige muffins geworden en zijn dus op zoek naar welke we eigenlijk het lekkerste vinden. Deze muffins met courgette zijn op dit moment onze favoriet - ze zijn makkelijk om te bereiden, luchtig, ruiken heerlijk en bevatten niet te veel bloem. En dat is gewoon bingo! Probeer het zelf.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 168 Kcal
- 7 g eiwit
- 8 g vet
- 14 g koolhydraten
Ingrediënten
12 stukken
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 190°C en zet een antiaanbak bakvorm voor 12 muffins neer klaar.
2
Rasp de courgette fijn en verplaats het naar een zeef zodat het overbodige water weg kan druppelen. Zet er een kom onder de zeef.
3
In de tussentijd klop olie, kefir, melk en eieren samen. Voeg de fijngeraspte kaas, amandelen, bloem, geperste knoflook, basilicum, bakpoeder en zout en roer al de ingrediënten goed samen met een pollepel. Ten slotte voeg courgette en roer nog eens.
4
Vul de muffin bakvorm met dit beslag, doe in de voorverwarmde oven en bak op 180-190°C gedurende 25-30 minuten.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen