Winkelmandje is leeg
Courgettepannenkoeken
- 15 min
- 20 min
- Makkelijk
Courgette is een van de beste variabele ingrediënten waaruit je letterlijk in enkele minuten lekkernijen kunt toveren. Een daarvan kunnen deze courgettepannenkoeken zijn, waarbij havermout prima werkt in plaats van bloem. Wij geloven dat je er op elk moment van de dag van zal genieten.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 235 Kcal
- 8 g eiwit
- 15 g vet
- 16 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Rasp de courgette fijn, voeg zout toe en laat 10 minuten zweten. Knijp dan het overtollige water eruit.
2
Meng de uitgeknepen courgette met melk, eieren en havermout tot een deeg.
3
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Giet het beslag geleidelijk in de pan en bak de pannenkoeken op een matig vuur voor 2 minuten aan elke kant. Verwerk al het beslag op deze manier. Serveer de pannenkoeken onmiddellijk.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Geweldig! Ik probeerde zoveel mogelijk water uit de courgette te persen, zodat het deeg niet zo waterig zou worden. Ik maakte het van gele courgette, maar het resultaat was erg goed :)
Automatische vertaling
Zeer goede pannenkoeken
Automatische vertaling
Geweldig. Maar ik deed er maar 150 ml melk in en voegde wat bloem toe.
Automatische vertaling