Winkelmandje is leeg
Gebakken havermoutpap
- 15 min
- 30 min
- Makkelijk
Hou je van havermout? Probeer het de volgende keer te bakken.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 377 Kcal
- 10 g eiwit
- 17 g vet
- 45 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2x middelgrote banaan
- 2 eetlepels honing
- 230 g hele havervlokken (in droge staat)
- 2 theelepels bakpoeder zonder fosfaat
- 200 ml vanille sojamelk (een ander soort kan gebruikt worden)
- 50 g pecannoten (hakken)
- 2x ei
- 20 g geraspte kokos
- 1 eetlepels pindakaas
- 20 g kokosolie in vaste staat (voor bakvorm invetten)
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Prak 2 bananen met een vork in een grotere kom. Voeg honing toe en roer door. Voeg geleidelijk de havervlokken, het bakpoeder en de sojamelk toe.
2
Roer de pecannoten, eieren en geraspte kokos samen met de pindakaas door het beslag. Vet een kleinere bakvorm van 15 cm × 15 cm in met kokosolie en giet het beslag erin.
3
Zet de vorm in de oven en bak gedurende 30 minuten op 170‑180°C. Verdeel de gebakken pap over 6 kommen en serveer.
TIP
Je kunt rozijnen, dadels of verschillende noten aan het beslag toevoegen. De gebakken pap is ook heerlijk met bijvoorbeeld dadelstroop, stukjes banaan en skyr.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
heerlijk!! met ahornsiroop en naturel yoghurt
Automatische vertaling
ik ben dol op dit recept
Automatische vertaling