Ontbijtmuffins met banaan
- 7 min
- 25 min
- Makkelijk
- 12 stukken
Hou je van iets zoets in de ochtend? Dan kan je onze suikervrije muffins van havermout met banaan niet weerstaan. Het beslag is klaar in een mum van tijd en dan hoef je alleen maar door de ovenruit te kijken hoe mooi ze opzwellen in de warmte. Besprenkel ze met honing en bestrooi met noten.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 261 Kcal
- 7 g eiwit
- 12 g vet
- 28 g koolhydraten
Ingrediënten
12 stukken
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180 °C en zet 12 muffinvormpjes klaar.
2
Doe de bananen in een kom, prak ze met een vork en voeg de eieren, melk, honing en kokosolie toe.
3
Meng het volkorenmeel, kaneel, havermout, noten en bakpoeder in een andere kom.
4
Meng de inhoud van beide kommen en roer grondig door.
5
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Zet ze vervolgens in de oven en bak ze ongeveer 20-25 minuten bij 170-180 °C.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
heel lekker, net als iedereen moest ik meer melk toevoegen en ik heb ook warme chocolademelk toegevoegd zodat de muffins niet zo droog waren 🍫🤎
Automatische vertaling