Paprikaspread
- 15 min
- 10 min
- Makkelijk
Wist je dat rode paprika's vier keer meer vitamine C bevatten dan sinaasappels of citroenen? Paprika's hebben niet alleen bijna wonderbaarlijke eigenschappen, maar kunnen ook op vele heerlijke manieren worden bereid, van grillen tot inmaken. Maak dus samen met ons een paprikaspread, het smaakt meer dan geweldig.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 178 Kcal
- 7 g eiwit
- 15 g vet
- 4 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 220-230 °C.
2
Was de paprika's, zet ze in een voorverwarmde oven en bak ze bij 230 °C. Als de paprika's beginnen te blaren, haal ze dan voorzichtig uit de oven, zet ze in een plastic zakje en laat ze rusten. Als de paprika’s afgekoeld zijn, verwijder de schil en de zaadjes.
3
Doe de ontvelde paprika's in een blender en mix met alle andere ingrediënten tot een gladde massa.
4
Bewaar het broodbeleg in de koelkast en consumeer het binnen 5 dagen.
TIP
Serveer de spread met volkoren toast en waterkers.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
wij vonden het niet leuk.
Automatische vertaling
Eerlijk gezegd niet veel...
Automatische vertaling