Roggebrood/Rugbrød - basisrecept
- 0 min
- 0 min
- Makkelijk
- 40 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 110 Kcal
- 4 g eiwit
- 3 g vet
- 18 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Meng de zemelen, griesmeel, lijnzaad en zonnebloempitten in een grote kom.
Roer de rogge zuurdesem en honing erdoor. Voeg 700 ml water toe aan de kom en meng het deeg.
Dek af of sluit af met een deksel en laat het deeg ongeveer 6 uur rusten bij kamertemperatuur.
Voeg na zes uur het broodmeel, het speltmeel en het zout toe en roer. Laat het deeg opnieuw ongeveer 1 uur rusten.
Verdeel over twee ingevette broodblikken (wij gebruikten er twee van 30 cm lang).
Dek nu beide vormen af met een theedoek en laat het deeg ongeveer 1-2 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Verwijder de doeken van beide vormen, plaats ze in de oven en bak ze voor 1 uur bij 170-180 °C.
*Recept voor zelfgemaakte rogge zuurdesem is te vinden op onze website.
*Elk brood werd in 20 plakken gesneden.
Deel uw ervaringen en tips met anderen