Wortelhummus
- 10 min
- 10 min
- Makkelijk
Ben je gevallen voor hummus? Hoewel het recept op het eerste gezicht geen verbetering behoeft, gaven we het niet op en bereidden we een andere variant - hummus met wortelen. Met voorgekookte kikkererwten is het in twintig minuten klaar en het is een makkie. Je zal dol zijn op deze heerlijke spread of dip, want het is lactosevrij en met een geweldige smaak. Het levert ook veel vitaminen op. Het kan op zichzelf worden geserveerd, met een salade, met groenten, of je kan het toevoegen aan tortilla's.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 163 Kcal
- 7 g eiwit
- 4 g vet
- 25 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan.
2
Voeg het geraspte of gehakte teentje knoflook toe en bak 1 minuut.
3
Voeg de wortelen en kikkererwten toe, komijn, en roerbak voor 5 minuten.
4
Giet 150 ml water erover en bak nog 5 minuten.
5
Als het water is opgenomen, zet de pot even opzij.
6
Doe de afgekoelde inhoud van de pot in een blender en mix tot een gladde massa.
7
Breng tot slot de hummus op smaak met zout, peper en citroensap.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
geweldig recept
Automatische vertaling
Heel zoet na wortelen.
Automatische vertaling