Aardbeien kwarktaart
- 35 min
- 10 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 133 Kcal
- 10 g eiwit
- 7 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Voor de taart hebt u een kleinere bakvorm nodig.
Voor de onderste laag mix havervlokken samen met kokosolie en pindakaas. Druk dit beslag in de vorm goed aan en bak in de voorverwarmde oven voor 10 minuten op 170°C. Laat het vervolgens afkoelen.
In een grotere kom klop kwark met stevia en citroensap.
Doe agaragar en 4 lepels water in een klein pot. Laat het voor 15 minuten opzwellen. Op een matig vuur breng daarna agaragar met water aan de kook. Voeg 2 lepels geklopte kwark toe en laat het met agaragar even koken.
Mix het agaragarbeslag samen met de rest van de kwarkcrème.
Maak de aardbeien schoon, halveer deze en snij de onderkant vlak. Leg de aardbeien in de vorm zodanig dat de snijkant aan de bakvorm hecht en dus naar buiten gericht is. Als de bakvorm op deze manier klaar is, schenk er de helft van de kwarkcrème in.
Snij de rest van de gehalveerde aardbeien in kleinere stukjes en verspreid deze over de crème. Schenk er vervolgens de rest van de crème in.
Laat de taart voor 5 uur of liefst over nacht in de koelkast opstijven.
U kunt de taart eventueel met plakjes aardbeien versieren.
Deel uw ervaringen en tips met anderen