Ananasrepen
- 390 min
- 26 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 250 Kcal
- 7 g eiwit
- 9 g vet
- 33 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g verse ananas
- 200 ml halfvolle melk (of elke andere groente)
- 1x ei maat M
- 60 g rietsuikerkristal
- 200 g volkoren speltmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel baksoda
- 70 g instant polenta
- 50 g gesmolten kwaliteits pure chocolade (kunt u weglaten of vervangen door 1 eetlepel Hollandse cacao)
- zout
Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 170°C, zet een bakvorm (20 cm × 20 cm) neer klaar en leg er een vel bakpapier in.
Snij ananas in klontjes en doe deze samen met melk vervolgens in de mixer. Mix tot het glad is.
Schenk de mixtuur in een grotere kom, voeg ei, suiker en een snufje zout toe. Zeef meel, bakpoeder en soda in de kom en voeg er ook polenta toe. Mix alle ingrediënten goed tot het glad is en schenk daarna het beslag in de bakvorm.
Bak voor 20-25 minuten op 170-175°C en laat vervolgens in kamertemperatuur helemaal afkoelen (2 uur).
Als het afgekoeld is, breng 120 ml water aan de kook in een klein pot. In de tussentijd doe crème fraîche in een middelgrote kom. Zodra het water kookt, verlaag het vuur naar laag en voeg er agaragar toe. Roer voor volgende 30 seconden en schenk het vervolgens in de room. Roer het beslag heel goed en schenk het daarna op de top van de gebakken ananas cake.
Laat zo de cake voor tenminste 4 uur in de koelkast afkoelen (liefst over nacht).
Voor het serveren bedruppel de cake met gesmolten chocola, wacht tot het stijf is (ca 10 minuten) en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekend, soepel, ik weet zeker dat het niet de laatste keer was 😉👍
Automatische vertaling