Appelbrood
- 15 min
- 50 min
- Gemiddeld
Dit ontbijt appelbrood blijft 's ochtends nooit over. Het is zo lekker, we vechten altijd om het laatste stukje. Het is snel en gemakkelijk te maken (het hoeft niet te rijzen) en je kan de ingrediënten verwisselen, dadels voor rozijnen, cranberry's voor noten, en het is elke keer weer heerlijk.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 79 Kcal
- 2 g eiwit
- 2 g vet
- 13 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 190 °C.
2
Rasp de appels in een kom. Voeg de dadels, cranberry's, honing, eieren en kokosolie toe aan de appels.
3
Meng het speltmeel, bakpoeder en speculaaskruiden in een andere kom.
4
Meng de inhoud van beide kommen en voeg de yoghurt toe.
5
Giet het afgewerkte deeg in een met bakpapier beklede cakevorm en bak voor 40-50 minuten bij 180-190 °C.
6
Snijd het afgekoelde brood in plakjes en serveer.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekend. In plaats van dadels heb ik pruimen gezet.
Automatische vertaling
Zeer goed en zacht zoet brood. 10/10 voor mij
Automatische vertaling