ZoekenZoekenoznámeníMeldingMijn accountMijn accountCartCart 0
Ik wil koken Winkel Over ons Neem contact met ons op

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

  • 304 Kcal
  • 3,9 g eiwit
  • 14,3 g vet
  • 38,4 g koolhydraten

Magnesium bisglycinaat blinkt uit in uitstekende opneembaarheid en biologische beschikbaarheid

  • Nummer één op de markt
  • Rekent af met vermoeidheid
  • Helpt tegen de krampen
Meer informatie

Ingrediënten

Hydratatie en verjonging bij elke slok van ons collageen

  • Tegen rimpels
  • Helpt cellulitis te bestrijden
  • Lekkere smaak, geen visaroma
Meer informatie
banner image

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 180°C voor.

2

Zeef bloem en bakpoeder in een kom. Meng ook samen met kaneel.

3

Scheid eiwit van eigeel en klop het eiwit in een stijve sneeuw.

4

Prik banaan met een vork fijn.

5

Klop eigeel samen met suiker en olie tot een moes. Voeg vervolgens melk, vanille extract en banaan toe en roer.

6

Daarna voeg verleidelijk en in kleinere delen bloem met bakpoeder en kaneel toe. U hoeft niet meer te kloppen en u kunt het met een pollepel verwerken. Voeg vervolgens verleidelijk de sneeuw.

7

Vet de tulband bakvorm, 22 cm, met olie in. Schenk daarna het deeg in de vorm en doe in de oven. Verlaag de temperatuur naar 150°C. Bak op deze temperatuur voor 50-55 minuten. Controleer in welke mate het deeg gebakken is met een houten stokje.

8

Neem de gebakken tulband uit de oven en laat op de rooster afkoelen. Haal het vervolgens uit de bakvorm. Snij in porties zodra het helemaal afgekoeld is.

Auteur van het recept
Team van Gezonde Eters
Maak uw receptenboek aan
  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij

Deel uw ervaringen en tips met anderen

Jana Wlosoková
25. mei 2025

Heerlijke taart. Ik heb het iets verbeterd: ik heb 180 gram bloem gebruikt en er 70 gram bananeneiwit aan toegevoegd. Ik voegde er ook 50 gram havermout en kokos aan toe. Minder suiker. En om het wat minder dun te maken, maakte ik bananenpudding. Een smakelijke traktatie die niet uit elkaar valt.

Automatische vertaling

surka@email.cz
16. maart 2025

Uitstekend 👍

Automatische vertaling

Linda Pavlíková
16. februari 2025

Het smaakt erg lekker. Ik heb het advies uit de reacties opgevolgd en de hoeveelheid suiker verminderd. Ik heb 140 gram gebruikt en dat was meer dan voldoende. Toen volgde ik het advies op en maakte de vorm leeg, maar mijn babka viel ook uit elkaar... het zag er dus vreselijk uit, maar smaakte erg goed

Automatische vertaling

banner image
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin

Abonneren op recepten

Hou alle nieuwe recepten bij! We sturen ze twee keer per week per e-mail. En als u ze niet lekker vindt, kunt u zich makkelijk afmelden.

Maak uw eigen receptenboek aan.

  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij