Bosbessen galette met havervlokken
- 20 min
- 35 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 171 Kcal
- 4 g eiwit
- 9 g vet
- 16 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 185 °C.
Meng de havervlokken samen met kokosolie, zout, een lepel stevia (of twee lepels honing) en voeg nog 4 lepels koud water toe.
Meng goed samen, maak een balletje van het deeg en doe het in de koelkast.
Bosbessen, zout, rijstmeel en sap van een helft citroen meng samen in een kom.
Neem het deeg uit de koelkast en rol het totdat het een ronde vorm krijgt.
Leg bosbessen in de midden van de bakvorm en buig de randjes van het deeg naar de binnenkant (het gaat iets moeilijker met een deeg gemaakt van havervlokken maar het lukt wel!).
Breng de galette over naar de bakplaat ingelegd met bakpapier en bak voor 30-35 minuten op 175-185°C.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
excellentyyy😻 het is een beetje zuur, maar als het gesuikerd is, denk ik dat het geweldig zal zijn
Automatische vertaling
Ik heb nog wat kwark aan het deeg toegevoegd, dan was het makkelijker uit te rollen, in plaats van rijstmeel heb ik volkorenmeel gebruikt en een beetje rijststroop toegevoegd
Automatische vertaling
Uitstekend en zeer snel te bereiden.
Automatische vertaling