Bounty balletjes
- 40 min
- 3 min
- Makkelijk
- 15 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 135 Kcal
- 1 g eiwit
- 11 g vet
- 6 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Roer het kokos, de honing en kokosmelk in een kom door.
Plaats de kom voor 20 minuten in een vriezer om het mengsel te laten verstijven.
Terwijl het mengsel verstijft, breek de chocolade in stukjes en smelt het au bain-marie. Daarvoor heeft u 2 grote pannen van verschillende grootte nodig die in elkaar passen, maar waarbij de bodem van een kleinere pan de bodem van een grotere pan niet raakt – u kunt ook een pan en een kom (het beste glazen of roestvrijstalen) gebruiken. Doe een beetje water in de pan (alleen zoveel dat de kom niet in aanraking komt met het water) en breng het aan de kook. Zet dan het vuur laag, plaats de pan met gebroken chocolade voorzichtig erop en laat de chocolade smelten. Roer de chocolade goed door tijdens het smelten (het duurt ongeveer 3 minuten).
Haal de kom met het afgekoelde deeg uit de vriezer. Maak er balletjes van, haal ze door de gesmolten chocolade en zet ze op het bord. Van het deeg kunt u ongeveer 15 balletjes maken.
Als het deeg op is, laat de balletjes nog voor 10 minuten in de vriezer afkoelen.
Na het afkoelen kunnen de balletjes meteen geserveerd of in de vriezer bewaard worden (zelfs enkele maanden), eventueel in de koelkast (ca. 1 week).
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Hartelijk dank voor de recepten, ik ga deze zeker nog eens maken
Automatische vertaling
Geweldig. Ik heb gewone koemelk gebruikt en aangezien het deeg niet aan elkaar plakte, heb ik het in ijsvormpjes gedaan en in de vriezer gedaan. Daarna bedekte ik het met chocolade. Geweldig.
Automatische vertaling