Bountyrepen
- 20 min
- 40 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 174 Kcal
- 4 g eiwit
- 12 g vet
- 14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1x ei
- 50 g zonnebloemolie
- 200 g volkoren speltmeel
- 2 theelepels stevia
- 250 ml melk
- 120 g geraspte kokos
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepels holandse kakao
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren op in een kom met olie, stevia en melk.
Roer het gezeefde speltmeel, kokos, bakpoeder en cacao erdoor.
Meng alles met een lepel tot een stijver deeg.
Giet het beslag in een vorm van 20 × 30 cm en bak voor 30-40 minuten bij 170-180 °C.
Bereid intussen de vulling door alle bovengenoemde ingrediënten te mengen. Zet de vulling voorlopig in de koelkast.
Bak het deeg en laat hem afkoelen op een rooster. Eenmaal afgekoeld, snij hem in de lengte door, smeer je de vulling erop en zet hem voor een paar minuten in de koelkast.
Snijd het in ongeveer 20 gelijke stukken en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Voor mij een compleet luxueus dessert, alhoewel wel een beetje een caloriebom dankzij de kokosnoot. In plaats van stevia heb ik een beetje honing gedaan. Ik heb maar één laag gemaakt, crème op het lichaam en een dun laagje chocoladeglazuur erop en het was geweldig! Iedereen had een geweldige tijd.
Automatische vertaling
Ik koos voor de muffinversie... luchtig, kruimelig, licht honingzoet. Maakt 12 muffins van het deeg. Ik beoordeel 3-4/5.
Automatische vertaling