Chocoladereepjes met gepofte boekweit
- 30 min
- 2 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 48 Kcal
- 0,8 g eiwit
- 2,9 g vet
- 4,4 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Zet een plastiek vorm klaar (25 cm × 25 cm) en leg er een vel bakpapier in.
Maak au-bain marie klaar: U hebt 2 kommen of schalen van verschillende maten nodig waarbij de kleinere in de grotere geplaatst kan worden en raakt de bodem van de grotere kom niet aan - liefst een pot en een kom of schaal (van glas of roestvrij). Doe een beetje water in de pot en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag, doe chocolade in de kom en plaats de kom in de pot - de bodem van de schaal kan het water niet aanraken. Laat de chocolade op deze manier onder voortdurend roeren langzaam smelten.
Mix de gesmolten chocolade met de gepofte boekweit in een kom.
Verplaats de mixtuur naar de vorm en maak het glad.
Laat het afkoelen op een koele plek of in de koelkast.
Snij in reepjes en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik doe chocolade bij het koken en het is niet slecht. Met volle donkere chocolade is het waarschijnlijk niets voor mij 🙂
Automatische vertaling