Chocoladetaart met chili
- 25 min
- 20 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 335 Kcal
- 8 g eiwit
- 23 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Breek chocolade in stukjes en smelt het samen met de boter au-bain marie. Zodra de chocolade met boter gesmolten is, zet het even opzij.
Scheid de dooiers van het eiwit.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en zet daarna even opzij.
Klop de dooiers samen met honing en voeg het daarna voorzichtig aan de gesmolten chocolade toe.
Voeg bloem bij de dooiers en chocolade toe.
Ten slotte werk de opgeklopte eiwitten geleidelijk en voorzichtig in het deeg.
Verplaats het deeg naar de bakvorm (Ø 25 cm).
Bak de taart in de voorverwarmde oven op 160-170°C gedurende 20 minuten.
Laat het vervolgens op de ovenrooster afkoelen en snij in afzonderlijke porties. We hebben het in 12 porties verdeeld. Dat was de perfecte maat voor bij de koffie zondag middag.
Deel uw ervaringen en tips met anderen