Dadelmuffins
- 30 min
- 25 min
- Makkelijk
- 12 stukken
Grijp je graag naar dadels als tussendoortje dat je een snelle en gezonde bron van energie geeft? Probeer dan zeker dit recept voor dadelmuffins, waarin dit unieke ingrediënt een grote rol speelt. Bovendien kunnen zowel glutenvrije als lactose-intolerante mensen van deze muffins genieten.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 197 Kcal
- 3 g eiwit
- 8 g vet
- 27 g koolhydraten
Ingrediënten
12 stukken
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de geweekte dadels uitlekken en blend ze samen met de kokosolie en honing tot een gladde massa.
2
Voeg de eieren, het meel, de bakpoeder en melk aan het mengsel toe en blend tot er een glad beslag ontstaat (voeg water toe als het beslag te dik is). Zet 14 muffinvormpjes klaar en giet het beslag erin. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ca. 25 minuten.
3
Haal de muffins uit de oven, laat ze even afkoelen en serveer.
4
* Kokosolie heeft een specifieke smaak en aroma, het is vooral geschikt voor zoete gerechten.
TIP
Puteți să înlocuiți mierea cu orice alt îndulcitor – de exemplu, sirop de arțar, de orez sau de curmale
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Geweldig! Ik heb geen honing toegevoegd, omdat dat te zoet zou zijn.. en in plaats van dadels doe ik dadelpasta, die ik ook laat weken. En het resultaat waren superzachte en smakelijke muffins! ❤️🧁
Automatische vertaling
Het recept is geweldig👌 Ik ga het zeker herhalen, ik heb er een beetje pure chocolade bovenop gedaan 😜
Automatische vertaling