
Gezonde cacaobom
30 min
45 min
Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 287 Kcal
- 7 g eiwit
- 8,6 g vet
- 43 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2x wortel (grotere)
- 2x middelgrote banaan
- 2x middelgrote appels
- 250 g kopjes havermout
- 4 eetlepels Hollandse cacao
- 3 eetlepels esdoornsiroop
- 2 eetlepels kokosolie (in stijf staat)
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 ml water
- 10 g kokosolie (voor bakvorm invetten)
- geraspte kokos (voor bakvorm bestuiven)
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de wortels, rasp ze fijn en knijp het overtollige jus eruit.
Pel de bananen, verwijder het klokhuis van de appels. Blend deze samen.
Blend de havermout, voeg alle overige ingrediënten voor de taart toe en roer het door in het beslag.
Pak een springvorm van 25 cm doorsnede en bekleed het met bakpapier. U kunt de kanten van de vorm invetten met kokosolie en bepoederen met kokos.
Giet het beslag in de springvorm.
Zet de springvorm met het beslag in de oven en bak het voor ca. 45 minuten bij 180 °C. Aan het einde van het bakken kunt u met een satéprikker testen of de taart al gebakken is. Als de satéprikker nog nat is en als de stukjes van het beslag eraan blijven plakken, laat de taart nog een tijdje bakken.
Maak ondertussen het glazuur: Pel de bananen en mix ze met het cacaopoeder.
Laat de taart afkoelen en bestrijk het vervolgens met het glazuur.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
zacht en zeer goed. eenvoudig te bereiden.
Automatische vertaling
Ik ga het proberen
Automatische vertaling