Gezonde kwarktaart
- 25 min
- 45 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 184 Kcal
- 12,2 g eiwit
- 7,1 g vet
- 18,5 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Meng de eieren met honing, banaan en kwark.
Voeg geleidelijk alle andere ingrediënten toe aan het mengsel.
Pak een springvorm met een diameter van 25 cm en giet het beslag erin. Als u wilt, kunt u het deeg nu met fruit versieren.
Plaats de springvorm met het deeg in de oven en bak het voor ca. 20 minuten bij 170 °C.
Verlaag na die tijd de temperatuur tot 150 °C en laat nog 20-25 minuten bakken. Laat de gebakken taart afkoelen.
Als u het deeg niet vóór het bakken met fruit hebt versierd, kunt u het afgekoelde taart ermee versieren. Bewaar de taart maximaal 3-4 dagen in de koelkast.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Koel
Automatische vertaling
Uitstekend!!! De volgende keer doe ik er meer fruit in, mijn man vond het lekker, de vorige keer heb ik het niet gedaan 🤩
Automatische vertaling
De vermelde hoeveelheid honing is erg klein. Ik heb 3 lepels honing toegevoegd aan de aangegeven hoeveelheid. Ik heb de pudding zonder voorbereiding door het deeg gemengd - als poeder. Toch heb ik alles in totaal 80 minuten gebakken, ca. 30 minuten op een hogere temperatuur, de rest op 150 graden. Ik was niet onder de indruk van de smaak of textuur van de cake.
Automatische vertaling