Glutenvrij bananenbrood met amandelen
- 15 min
- 45 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 403 Kcal
- 8,08 g eiwit
- 24,59 g vet
- 39,26 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng in een kom de twee meelsoorten samen met het bakpoeder en de kaneel.
Prak de bananen fijn met een vork.
Doe de melk, eieren, geprakte bananen, olie en ahornsiroop in een andere kom en roer door.
Voeg geleidelijk het droge mengsel toe aan het vloeibare mengsel en meng alles tot een glad beslag.
Maak een broodblik klaar van 22 cm × 12 cm × 7 cm en vet die in met olie.
Giet het beslag in de vorm en bestrooi het oppervlak met de gemalen amandelen.
Plaats in de oven en bak voor 40-45 minuten bij 180 °C. Controleer of het deeg gaar is met een satéprikker.
Laat het brood afkoelen op een rooster en haal het dan uit. Snijd het brood in plakjes als het volledig afgekoeld is.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Goedkoop en ongelooflijk lekker. Ik heb er geen amandelen bovenop gedaan en rode bessen erin gedaan, alles smaakte goed.
Automatische vertaling
Ik deed gemalen rijstvlokken en volgens mijn moeder was het het beste broodje dat ze ooit had gegeten. Het is mooi en soepel
Automatische vertaling