Glutenvrije amandeltaart
- 25 min
- 35 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 148 Kcal
- 5 g eiwit
- 10 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C.
Klop de eierdooiers, de honing en het vanille-extract in een grote kom tot een licht mengsel.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een tweede kom.
Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe aan het eierdooiermengsel. Roer tenslotte de geklopte sneeuw erdoor.
Neem een springvorm/taartvorm (ø 20 cm) en vet deze in.
Giet het deeg in de vorm, bestrooi het met amandelen en bak het voor 25-35 minuten in de oven.
Laat de taart afkoelen op een rooster, snijd hem in 10 porties en serveer, bijvoorbeeld met zure room.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Jammie. Ik heb het recept een beetje aangepast. Het is luchtig, gewoon zoet en licht zuur. Ik heb 20 ml gesmolten kokosolie en 100 ml kokosmelk aan de eierdooiers en honing toegevoegd. Ik had maar 3 kleinere eieren (de volgende keer geef ik er zeker 4). Amandelmeel 120 g + vanille-eiwit 52 g en glutenvrij bakpoeder met wijn. 9g. Ik liet bevroren aardbeien (150 g) en bosbessen (100 g) een minuutje in de magnetron staan - snijd de aardbeien in vieren of helften, laat ze uitlekken door een zeef en strooi er een beetje maïzena over zodat ze niet naar de bodem van de cake zinken . Ovenschaal formaat 18x24
Automatische vertaling
Snel, eenvoudig, delicaat en smakelijk. Ik heb het eiwitschuim gezoet met erythritol en helaas kan ik de nasmaak voelen. Maar het is nog steeds goed.
Automatische vertaling
Een uitstekende scone op zondag. Het is prachtig om te lezen schat daar. Op aanraden van anderen heb ik er fruit bovenop gedaan, in mijn geval wilde drop. Ik had net de helft van het amandelmeel op, dus ik heb het aangevuld met smeuïge spaldova, de volgende keer zal ik het proberen met de hele hoeveelheid amandelmeel zoals in het recept staat. Maar nog steeds erg lekker.
Automatische vertaling