Haverrepen met wortel
- 0 min
- 0 min
- Makkelijk
- 16 stukken
Heb je al genoeg van die overzoette mueslirepen uit de winkel? Wil je je koolhydraatinname onder controle houden? Bak thuis je eigen haverrepen met honing en wortelen. Ze zijn lekker zacht en brokkelen niet en plakken niet. De perfecte manier om een gezonde snack te bereiden voor een familie-uitje.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 87 Kcal
- 3 g eiwit
- 3 g vet
- 12 g koolhydraten
Ingrediënten
16 stukken
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 170-180 °C.
2
Meng de havermout met de wortelen, zonnebloempitten, bakpoeder en kaneel.
3
Klop de eieren los met het vanille-extract en de honing.
4
Voeg toe aan de vlokken en roer.
5
Breng het deeg over in een kleinere bakvorm (20x20 cm) en gebruik een houten lepel om het deeg aan te drukken. Bak bij 170-180°C voor 12-15 minuten.
6
Snijd het gebakken deeg in ongeveer 16 vierkanten (3x3 sneden) onmiddellijk na het uithalen.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik voegde meer honing toe, en in plaats van alleen maar zonnebloempitten, voegde ik hetzelfde gewicht aan amandelvlokken, kokosnootvlokken, zonnebloempitten en pompoenpitten toe - wat er ook voorhanden was. Ze zijn erg lekker geworden, ik ga ze graag nog een keer bakken.
Automatische vertaling
Super lekker en vullend!
Uitstekend. De kaneel geeft het de beste smaak. Ik heb 1 el havermeel vervangen door vanille havermeel en 1 el vanille eiwit, daarna heb ik het vanille extract weggelaten. Ik heb maar een halve portie gemaakt, maar die is snel op.
Automatische vertaling