Honingtaart met havermout
- 80 min
- 12 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 276 Kcal
- 9 g eiwit
- 16 g vet
- 23 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng in een kom de bloem, havermout, havervlokken, kaneel en het bakpoeder. Klop in een andere kom de eieren samen met de honing, melk en kokosolie. Voeg de inhoud van beide kommen samen tot een beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Deel het beslag met een vochtige lepel op in 5 gelijke ronde deeglappen en leg ze op een bakplaat. Bak gedurende 12 minuten in de oven.
Klop ondertussen de ricotta op met de kwark en de honing. Haal de ronde cakeplakken uit de oven en laat ze afkoelen. Verdeel ¾ van de ricottavulling over de afgekoelde plakken en stapel ze op elkaar. Verdeel de resterende vulling over de randen en de bovenkant van de taart.
Bestrijk tot slot de zijkanten en de bovenkant van de honingtaart met gemalen walnoten. Zet de honingtaart gedurende ten minste 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik weet niet of het kwam doordat ik faalde of dat het recept verkeerd was, maar er ging iets mis en niemand in het huishouden vond het lekker
Automatische vertaling