Minicheesecakes
- 255 min
- 1 min
- Gemiddeld
- 8 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 186 Kcal
- 8 g eiwit
- 9 g vet
- 16 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Week de gelatine minstens 5 minuten in 100 ml water. Blend ondertussen de dadels en meng ze met de andere ingrediënten tot een deeg. Plaats 8 papieren muffinvormpjes in een bakplaat voor muffins.
Schep op de bodem van elk vormpje en deel van het dadelmengsel. Meng in een kom de yoghurt met de stevia. Verwarm in een steelpan de gelatine en het water op een laag vuur en laat het oplossen. Roer er dan 2 eetlepels yoghurt met stevia door.
Giet onder voortdurend roeren de inhoud van de steelpan in de kom met de yoghurt. Doe het over in een blender en blend het tot een gladde massa. Voeg 2 eetlepels yoghurtmengsel toe aan elk muffinvormpje en top af met frambozen. Koel de minicheesecakes minstens 4 uur alvorens te serveren.
*Stevia is een plant die inheems is in Paraguay en Brazilië. Stevia‑extract is een uitstekend natuurlijk alternatief voor suiker en kunstmatige zoetstoffen. Je kunt stevia ook thuis kweken.
Deel uw ervaringen en tips met anderen