Notenrepen
- 10 min
- 45 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 221 Kcal
- 5 g eiwit
- 9 g vet
- 29 g koolhydraten
Ingrediënten
- 350 g fijngemalen havervlokken
- 50 g walnoten (fijnhakken)
- 50 g gepelde zonnenbloempitten
- 50 g gedroogde dadels
- 50 g gedroogde cranberries
- 50 g gedroogde goji bessen
- 1x middelgrote banaan
- 60 g appelmoes
- 60 g kokosolie (gesmolten)
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel gemalen kaneel
- ½ theelepel gemalen gember
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de haver, gehakte walnoten en zonnebloempitten in een grotere kom. Snijd de dadels in kleinere stukjes en voeg ze toe aan de kom met de cranberries en gojibessen.
2
Prak de banaan fijn met een vork en roer door het mengsel, samen met de appelmoes, kokosolie, honing, kaneel en gember.
3
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strijk het mengsel over de bakplaat uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Zet in de oven en bak gedurende 35‑45 minuten. Snijd de plak koek in gelijke repen en serveer.
TIP
Je kunt gedroogd fruit of noten toevoegen aan het deeg.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik heb het recept gemaakt met de helft van de ingrediënten en het bleek behoorlijk hard en droog. Ik zal het niet nog een keer doen
Automatische vertaling
We maken het recept herhaaldelijk, we geven de hele snack. We hebben het ook opgenomen als een gezonde vorm van kerstkoekjes😊
Automatische vertaling
De massa was te dik, dus heb ik meer appelmousse en honing toegevoegd. In plaats daarvan heb ik rozijnen gebruikt. Ze kwamen er heerlijk uit.
Automatische vertaling