Pannenkoekentaart
- 10 min
- 30 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 443 Kcal
- 24 g eiwit
- 19 g vet
- 42 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3x ei
- 100 g boekweit bloem wit
- ½ theelepel gemalen kaneel
- 20 g Hollandse cacao
- 250 ml halfvolle melk
- 20 g honing (1 lepel)
Tags
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in een blender of met een garde in een grotere kom.
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Klop de kwark en de honing in een kom en klop er langzaam de gesmolten chocolade door. Zet de crème voorlopig in de koelkast.
Neem het pannenkoekenbeslag en een kleine koekenpan met antiaanbaklaag. Houd de pan op middelhoog vuur en gebruik het beslag om de pannenkoeken te bakken. Ongeveer 1-2 minuten aan elke kant. De hoeveelheid beslag maakt ongeveer 12 pannenkoeken met een diameter van 12 cm.
Besmeer elke pannenkoek met een lepel van de crème. Eindig met de laatste pannenkoek en zet de taart dan voor minstens 10 minuten in de koelkast.
Deel uw ervaringen en tips met anderen