Snelle kokosballetjes
- 50 min
- 5 min
- Makkelijk
- 18 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 106 Kcal
- 1,9 g eiwit
- 6,1 g vet
- 10,2 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Meng kokos, havervlokken en chiazaad samen in een grotere kom.
Voeg honing en vanille extract in de hete melk toe en roer. Schenk de melk in de kom met losse ingrediënten, kneed een beetje met uw vingers en laat voor ongeveer 2 minuten resten.
Maak kleine balletjes van het beslag. Niet uitrollen, liever drukken en knijpen in uw handpalmen net alsof u het beslag zou willen uitwringen.
Leg de balletjes op een bord en doe ze vervolgens voor 30 minuten in de koelkast.
Terwijl de balletjes in de koelkast zitten, smelt de chocolade au-bain-marie (boven een heet water bad). Neem daarna de balletjes uit de koelkast en doe er de gesmolten chocolade overheen.
Bewaar de balletjes op een koele plek waar ze ongeveer 1 week goed zullen blijven - mits er nog enkele balletjes te vinden zijn.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
De ballen zijn heel goed gelukt, inclusief de vormgeving. Ik hou niet zo van chiazaden en heb ze gewoon weggelaten. Ik heb het ook een beetje gezoet met vloeibare stevia.
Automatische vertaling German
geweldig toetje!! ik hou van ze🫶🏼🫶🏼
Automatische vertaling