Tortilla van courgette met ricotta
- 15 min
- 30 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 133 Kcal
- 9 g eiwit
- 9 g vet
- 4 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rasp 200 g courgette fijn, breng op smaak met zout en laat uitlekken door een zeef. Zet een kom onder de zeef, zodat het water direct van de courgettes afloopt. Nadat het overtollige water uit de courgette is gelekt, knijp hem nog goed uit.
Doe de geraspte courgette in een kom en meng met de ricotta, cottage cheese, fijngesnipperde ui, geraspte knoflookteentjes, grove mosterd, eieren en zout.
Vet een taartvorm (⌀ 25cm) in met 2 eetlepels olijfolie en giet er het deeg in.
Snijd de resterende 200 g courgette in rondjes en verdeel gelijkmatig over het deeg.
Plaats de vorm met het deeg in een voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten bij 170-180 °C.
Snijd de afgewerkte tortilla in 8 gelijke stukken en serveer.
*Ricotta is een verse kaas die gewoonlijk 6-15% vet bevat. Het wordt gemaakt van de wei van geiten-, schapen- en soms koemelk. De textuur lijkt het meest op die van kwark.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik heb het verbeterd met geroosterd spek en een beetje bloem. Toen was het uitstekend 😋
Automatische vertaling
Niet echt onze smaak, baktijd op 200 graden is 1 uur. Ik kan me voorstellen dat je een echte taartbodem gebruikt
Automatische vertaling German
Het smaakt een beetje naar roerei uit de oven, niets bijzonders
Automatische vertaling