Volkoren gescheurde omelet
- 15 min
- 16 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 441 Kcal
- 17 g eiwit
- 23 g vet
- 39 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Scheid het eiwit van de dooiers.
Mix de soorten bloem met zout, klop de dooiers met melk en voeg het daarna aan de bloemenmixtuur. Zet het deeg even opzij.
Klop de eiwitten stijf en voeg het geleidelijk aan het deeg toe.
Voeg er 50 g gesmolten kokosolie toe.
Verwarm de rest van de kokosolie in een pan. Schenk de helft van het deeg in de pan en wacht tot de onderkant gebakken is. Scheur het vervolgens met behulp van twee pollepels in meerdere stukken en bak ze dan ook van de andere kant.
Ga zo verder ook met de tweede helft van het deeg.
Serveer met marmelade en kwark met honing.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
De hoeveelheid is voor vier eters 😀😀😀 verder was het heerlijk, luchtig als een wolkje en het deeg was heerlijk om mee te werken 🤓 Ik kan niet wachten om er zomers vers fruit op te kunnen gooien ☺️
Automatische vertaling