Volkoren maanzaad tulband
- 25 min
- 60 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 159 Kcal
- 6 g eiwit
- 7 g vet
- 22 g koolhydraten
Ingrediënten
- 10 g kokosolie (voor bakvorm invetten)
- 30 g volkoren speltmeel (voor bakvorm bestuiven)
- 160 g volkoren speltmeel
- 80 g gemalen maanzaad
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels baksoda
- 5x ei
- 2 eetlepels honing
- 40 g kokosolie (smelten)
- 1 theelepel amandel extract
- 100 ml havermelk (kan door een andere soort melk vervangen worden)
- snufje zout
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de heteluchtoven voor op 170°C.
Meng bloem samen met maanzaad en bakpoeder.
In een kom klop eieren, honing en olie en voeg het allemaal vervolgens aan de bloem met maanzaad en bakpoeder toe.
Tenslotte voeg melk toe en verwerk het deeg.
Schenk het deeg in een ingevette en met bloem bestoven tulbandvorm en doe in de voorverwarmde oven.
Bak voor 40-45 minuten op 160-170°C. Probeer of het deeg gebakken is met een houten stokje. Prik het houten stokje in de tulband en haal het eruit. Als het oppervlak van het stokje droog is, is de tulband goed doorgebakken. Als er op het stokje nog stukjes deeg blijven plakken, laat de tulband nog een paar minuten bakken.
Nadat de tulband gebakken is, haal het meteen uit de vorm en laat op de ovenrooster afkoelen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen