Volkoren strudel
- 25 min
- 30 min
- Makkelijk
Hou je ook van de geur van kaneel en rozijnen? Laat er ook jouw huis mee ruiken en serveer na een heerlijke en vooral gezondere versie van appelstrudel van speltmeel bij de zondagse koffie. Het ziet er hetzelfde uit, maar de ingrediënten zijn lichter en minder calorierijk.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 321 Kcal
- 7 g eiwit
- 17 g vet
- 31 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Meng het speltmeel, de havermout, gesmolten boter (of olie), yoghurt en eieren in een grote kom.
3
Bewerk het deeg en rol het uit tot twee dunne vellen.
4
Meng de geraspte appels, gehakte walnoten, rozijnen, kaneel en honing in een kom en strooi het mengsel over beide vellen deeg.
5
Wikkel het deeg in, vouw de randen onder de strudel naar beneden en bestrijk het geheel met het losgeklopte ei.
6
Bak de strudel in een voorverwarmde oven bij 165-175 °C voor 25-30 minuten.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekende strudel! De honing heb ik weggelaten en dankzij de appels is het zoet genoeg, alleen voor het serveren heb ik een beetje suiker toegevoegd. Ik heb zeker niet voor de laatste keer gebakken! 😋
Automatische vertaling
Het beste strudeldeeg. Dus zelfs bladgroen is geweldig! Maar ik hou hiervan
Automatische vertaling
Het smaakt heerlijk en is nog gezond 👍
Automatische vertaling