Worteltaart
- 30 min
- 40 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 430 Kcal
- 12 g eiwit
- 29 g vet
- 29 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4x middelgrote wortel
- 1x appels
- 4x ei
- 100 g agavesiroop
- 120 g kokosolie
- 100 g volkoren speltmeel
- 50 g havermeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepels speculaaskruiden
- 100 g walnoten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Rasp de wortels en appel fijn en doe ze in een kom. Indien er sap uit het mengsel loopt, giet het even af.
Klop de eieren samen met de agavesiroop en kokosolie in een kom.
In een andere kom meng beide soorten bloem samen met de bakpoeder, peperkoek kruiden en 100 g grofgemalen walnoten.
Meng de geklopte eieren samen met de droge ingrediënten. Tenslotten voeg de geraspte wortels en appel toe.
Doe het beslag in de al ingevette bakvorm (Ø 25 cm).
Bak voor ca 50 minuten op 160 –170 °C. Voordat u de spons uit de oven haalt, probeer met een houtenpriker of het al gaar is.
Terwijl de deeg in de oven is, klop alle ingrediënten voor de vulling.
Laat de spons op de ovenrooster afkoelen. Snij het vervolgens 2x door zodat er drie lagen van ontstaan.
Verdeel de vulling in drie delen. Smeer de eerste deel van de vulling op de onderste laag van de spons en bedek het daarna met een andere stuk spons waarop u weer een deel vulling smeert. Leg de laatste stuk spons op en smeer de laatste deel vulling op de toplaag van de taart.
Bestrooi het tenslotte met de rest van de walnoten en laat het voor het serveren tenminsten twe uur in de koelkast afkoelen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
De taart is echt slecht geworden! Ik heb het gemaakt volgens het recept. Het lichaam was laag en vreselijk dicht, ik moest het 3 keer bakken. Het zou voor de eerste verjaardag van mijn kleinzoon zijn, zo verschrikkelijk. Ik raad het niet aan!
Automatische vertaling