Yoghurt tulband
- 10 min
- 50 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 223 Kcal
- 5 g eiwit
- 11 g vet
- 20 g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 g xylitol (kan door rietsuiker vervangen worden)
- 400 g witte yoghurt (max 3% vet)
- 2 theelepels vanille-extract
- 100 g olie naar keuze
- 230 g volkoren speltmeel
- 12 g bakpoeder zonder fosfaat
- 1 snufje zout
- 2x eieren klasse L
Tags
Bereidingswijze
Ten eerste verwarm de oven voor op 180°C, vet de tulbandvorm en bestuif de vorm vervolgens met tarwebloem.
Doe 2 eieren en xylitol in een kom en klop totdat het een soort mousse wordt. Meng de mousse samen met yoghurt, vanille extract en olie.
In een andere kom meng alle droge ingrediënten met elkaar en voeg ze vervolgens aan het eieren mengsel.
Vul de bakvorm met het beslag. Maak het glad en bak in de voorverwarmde oven voor 50 minuten op 180°C.
Laat de gebakken tulband even afkoelen en haal het gebak vervolgens uit de bakvorm door het omkeren van de vorm op een bord. Snij de tulband in 12 porties en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Goed recept, het werkte☺️
Automatische vertaling Hungarian
Uitstekend, soepel
Automatische vertaling