Winkelmandje is leeg
Zelfgemaakte blauwe bosbessenjam met chiazaad - basis recept
- 5 min
- 5 min
- Makkelijk
Houdt u van bosbessen plukken in de natuur? Zo ja, geloven wij erin dat u een bosbessentaart of de beroemde bosbessenknoedels al zeker geprobeerd hebt. Wat vindt u van een jam met de wonderbare chiazaadjes te maken deze keer? Geloof ons - dat potje met jam blijft echt niet lang vol.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 32 Kcal
- 1 g eiwit
- 1 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Doe de bosbessen in een pot en breng ze aan de kook onder voortdurend roeren. Kook gedurende 4-5 minuten op een matig vuur.
2
Voeg er vervolgens de chiazaadjes, vanille extract en stevia, roer goed en laat opzij even rusten.
3
Laat de jam afkoelen (1-2 uur) en zet de inmaakpotten neer klaar (ca 250 ml). Schenk de jam vervolgens in de potten.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen