Aardappelgratin
- 20 min
- 27 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 348 Kcal
- 22 g eiwit
- 16 g vet
- 28 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm eerst je oven voor op 195-200 °C en bereid een ovenschaal (20 × 30) cm en een grotere kom voor.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, rasp de camembert grof en rasp de Goudse kaas fijn.
Doe de aardappelplakjes in een kom met de geraspte kaas, melk, roomkaas en eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Meng alles goed door elkaar en begin dan de met het mengsel bedekte aardappelen in de ovenschaal te leggen.
Plaats de aardappelen in de voorverwarmde oven en bak ze voor 25-27 minuten bij 195-200 °C. Laat de aardappelen na het bakken even afkoelen.
Verdeel de gebakken aardappelen over 4 borden en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik raad aan om de aardappelen voor te koken. Als je ze rauw wilt bakken, moet je ze in heel dunne plakjes snijden. Ik geef de voorkeur aan een grovere variant, in dat geval moet je hem veel langer bakken, minimaal een uur, of zelfs anderhalf uur. Vandaag heb ik rode ui met knoflook toegevoegd, dat verfijnt de smaak perfect en de ui geeft ook nog een beetje kleur :). Geniet ervan.
Automatische vertaling
Een uitstekend recept, vullend en, minus de tijd in de oven, snel en gemakkelijk te bereiden. Dit recept ga ik zeker nog een keer maken. Het is zeker geschikt voor koks die geen tijd in de keuken willen staan, maar toch willen genieten. 🙂
Automatische vertaling
Ik voeg eraan toe dat het aanzienlijk langer gebakken moet worden, maar voor mij is het al een uitstekend recept 👍
Automatische vertaling