ZoekenZoekenoznámeníMeldingMijn accountMijn accountCartCart 0
Ik wil koken Winkel Over ons Neem contact met ons op
banner image

Bereidingswijze

1

Gedroogde gist, rietsuiker en melk meng in een mok en laat de zuurdesem rijzen.

2

In een grote kom meng beide soorten bloem, zout, oregano, basilicum, knoflook en 2 thee lepels olijfolie samen en voeg ook een beetje sap van rode biet toe.

3

Voeg de zuurdesem en bewerk in het deeg. Kneed het deeg voor tenminste 10 minuten.

4

Dek het deeg met een keukendoek en laat tenminste 1,5 uur rijzen op een warme plek.

5

In de tussentijd maak de saus: Verwarm 1 lepel olijfolie en fruit erop de ui op een matig vuur. Voeg tomatenpuree en tomaten uit de blik, zout en peper toe.

6

Verwarm het op een matig vuur voor ca 10 minuten en breng daarna op smaak met edelgist.

7

Verwarm de oven voor op 250°C. Zet een bakplaat neer klaar en leg er een vel bakpapier op.

8

Verdeel het gerezen deeg in 4 delen.

9

Rol het deeg geleidelijk in een ronde vorm en verplaats het daarna naar de bakplaat. Besmeer het met de saus en beleg het met de gesneden rode biet.

10

Bak voor 10-15 minuten op 190-200°C. Bestrooi het daarna met fetakaas, walnoten en bladeren verse basilicum en serveer. Ga op de zelfde manier verder met de rest van het deeg.

11

* Als u de voorgekookte rode biet koopt, kunt u de sap van het zakje gebruiken. Anders kunt u ook een klein stukje rode biet met een beetje water mixen en hiermee het deeg kleuren.

Auteur van het recept
Team van Gezonde Eters
Maak uw receptenboek aan
  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij

Deel uw ervaringen en tips met anderen

Jakub Stohl
09. maart 2021

Markii Řepková
08. november 2019

beoordeling_1142224
banner image
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin

Abonneren op recepten

Hou alle nieuwe recepten bij! We sturen ze twee keer per week per e-mail. En als u ze niet lekker vindt, kunt u zich makkelijk afmelden.

Maak uw eigen receptenboek aan.

  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij