Aardappelkoeken
- 12 min
- 18 min
- Makkelijk
- 12 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 57 Kcal
- 2 g eiwit
- 1 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Ten eerste zet * een pot met deksel neer klaar. Breng er water aan de kook en doe aardappelen met schil in de pot. Laat ze op een matig vuur voor ca 10 minuten koken.
Maak daarna de aardappelkoeken. Pel de voorgekookte aardappelen en rasp ze in een grotere kom fijn. Voeg volkoren spelt griesmeel, ei, een snufje zout en speltbloem en maak er met uw handen deeg van. Verplaats het deeg naar uw werkblad en rol het met behulp van een deegroller uit (als het deeg plakt, bebloem het een beetje). Rol het deeg zodanig uit dat het 0,5 cm dik is en met een koeksnijvormpje (Ø 6 cm) snij daarna rondjes van het deeg uit.
Opwarm daarna 1 lepel olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Doe de uitgesneden aardappelkoeken in de koekenpan en bak ze voor 1 minuut van beide kanten op een middelhoog vuur. Leg de gebakken aardappelkoeken op een bord en serveer zolang ze nog warm zijn.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekend 👌 maar ik heb hem in de oven gezet en ingevet met olie 😁
Automatische vertaling
Het was geweldig
Automatische vertaling