Biefstuk met rozemarijn aardappelen en paddenstoelen
- 40 min
- 35 min
- Moeilijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 410 Kcal
- 35 g eiwit
- 19 g vet
- 23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 300 g runder dikke lende
- 200 g aardappels
- 1 teentje knoflook (persen)
- 1x een bosje vers rozmarijn (fijnhakken)
- 1 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepels koolzaadolie
- 1x ui (fijn snijden)
- 50 g bruine champignons
- 50 g verse hanenkam
- 50 g verse paddenstoelen
- 10 g tijm
- 1 eetlepels wijnazijn (kan door appelazijn veervangen worden)
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
In het geval dat u gedroogde paddenstoelen gebruikt, laat deze over nacht in koud water of in licht gezouten melk weken.
Laat beide biefstukken voor het bakken tenminste 30 minuten in kamertemperatuur resten.
Snij de aardappelen in dunne plakjes en doe deze in een kom. Voeg geperste knoflook, fijngehakte rozemarijn en een lepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. Doe de aardappelen in de voorverwarmde oven en bak voor ca 15 minuten op 180°C (totdat er op de aardappelen bruine blaartjes verschijnen).
Op een antiaanbaklaag pan verwarm een lepel boter. In de tussentijd doe zout en peper over de biefstukken en bak ze van beide kanten voor ca 4 minuten. Haal ze vervolgens uit de pan en pak deze in aluminiumfolie.
In de pan voeg nog een lepel geklaarde boter toe. Voeg fijngesneden ui toe en bak tot het glazig is (ca 1 minuut).
Vervolgens voeg paddenstoelen, tijm en wijnazijn toe en bak nog 2 minuten.
Snij de gebakken biefstukken vervolgens in plakjes. Serveer met de gebakken paddenstoelen en aardappelen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik moet toegeven dat het uitstekend is. En dit recept komt in de Top 5 van mijn favoriete recepten.
Automatische vertaling
Is erg goed bevallen op 14 maart!
Mijn vriend vond het erg leuk
Automatische vertaling